.
Kristof Goffin in Dertigers
zondag 23 januari 2022

Kristof Goffin is zelf geen dertiger meer: “Ik begrijp de druk wel”

Er wordt zoveel van hen verwacht

De reeks ‘Dertigers’ op één is een enorm succes. Al vier seizoenen lang weten de personages in de reeks en de acteurs de kijker in de ban te houden met hun dagdagelijkse problemen, waarmee ze als dertiger te maken krijgen. Één van hen is acteur Kristof Goffin die gestalte heeft aan Alex.

Kristof werd vorige zomer 40 en daar werd hij vaak over aangesproken. “Tja, je leeftijd… het is wat het is. Ook rond mijn dertigste had ik niet het gevoel dat ik iets moest doen of net niet meer doen omdat ik geen twintiger meer was. Wellicht ook omdat ik op mijn 25ste al een eigen appartement had. De eerste stap naar de zogezegde echte volwassenheid was al gezet”, vertelt hij in Tv Familie.

Toch begrijpt Kristof de druk waarmee dertigers de dag van vandaag te maken krijgen. “De maatschappij verwacht zoveel van die generatie. Ze moeten een vaste job hebben, een eigen woning, een serieuze relatie, kinderen. Maar ik ben single, heb geen kinderwens. En als freelancer heb ik niet echt een vaste job. De ene periode is kalm, de andere superdruk. Eigenlijk leef ik een beetje zoals Peter Pan.”