.
Kristof Goffin in Dertigers
zaterdag 20 augustus 2022

Kristof Goffin: “Die verhalen zijn niet van de poes”

De apenpokken doen de ronde

Corona mocht dan wel even uit het straatbeeld zijn verdwenen, of de apenpokken maakten al hun opmars in ons land. Het virus wordt in Europa vooral overgebracht door intens huidcontact zoals kussen, vrijen en seks. En het zijn vooral homomannen die worden aangewezen als ‘de verspreiders’.

En dat doet de homomannen veel pijn, zo ook acteur Kristof Goffin die reageert in Tv Familie. “Dat wij als holebi’s opnieuw gebrandmerkt worden, daar kan ik me echt kwaad in maken. En alsof dat nog niet erg genoeg is, kom je in België slechts in zeer specifieke gevallen in aanmerking voor een prik tegen de apenpokken.”

Het is jammer om te horen dat niet zomaar iedereen een prik tegen de apenpokken kan krijgen en dat je aan heel wat ‘voorwaarden’ moet voldoen om er recht op te hebben.

Kristof geeft een voorbeeld: “Je hebt er recht op wanneer je een hoogrisicocontact hebt gehad of homoseksuele contacten hebt én hiv-remmers slikt of als je het afgelopen jaar twee soa’s hebt gehad. Maar ik hoop toch dat ze dit lijstje nog gaan uitbreiden.”

En als dit niet het geval zou zijn, dan volgt Kristof waarschijnlijk het voorbeeld van veel van zijn vrienden. Dan gaat hij gewoon naar het buitenland om de prik te halen. “De verhalen van mensen die de apenpokken hebben opgelopen zijn immers niet van de poes.”

Bio van Kristof Goffin

Meer Over:

Kristof Goffin