.
Kristel Verbeke in Zorgen voor mama
woensdag 24 november 2021

Kristel Verbeke legt haar ziel bloot op tafel: “Maar ik doe het omdat het moet”

Ze komt op voor de kinderarmoede

Kinderarmoede is jammer genoeg nog altijd een feit in ons land. Maar liefst één op de vijf kinderen in ons land krijgt te maken met armoede. Cijfers waar snel iets aan moet gebeuren. Zangeres Kristel Verbeke is sinds kort ambassadrice voor Unicef België en ze vecht op die manier mee tegen de kinderarmoede in ons land.

Samen met Unicef denkt ze mee over oplossingen om het probleem van kinderarmoede op te lossen. Ze heeft al enkele ideeën die het probleem kunnen aanpakken. “Ga luisteren naar deze kinderen en jongeren. Een plek om te studeren, een laptop, wifi : ze geven aan dat ze dat soort zaken nodig hebben. Maar dan: oké, laptop meegekregen van school, alles is geïnstalleerd. En dan moet je verplicht je camera opzetten. En weer haken jongeren in armoede af: ineens moet je létterlijk je niet zo mooie thuissituatie blootgeven”, licht ze toe in Het Laatste Nieuwsblad.

Kristel weet als geen ander wat het is om in armoede te leven. Kristel haar ouders scheidden toen ze twaalf was en Kristel ging bij haar papa wonen. De man zakte van verdriet weg in te veel pintjes en cafébezoek. Kristel bleef elke avond alleen thuis achter. Het geld zag ze zienderogen verdwijnen en ze begon zich zorgen te maken.

Ze beseft dus als geen ander dat er iets moet worden gedaan en dat doet ze nu dus als ambassadrice. “Ik ga veel in gesprek gaan met anderen in de sector. Met de politiek. En met het brede publiek. Ik doe het, met overtuiging, maar het is ook elke keer mijn eigen rugzak opendoen.”

Bio van Kristel Verbeke

Meer Over:

Kristel Verbeke