.
Kristel Verbeke
zondag 5 december 2021

Kristel Verbeke komt op tegen armoede: “Er moet echt dringend iets gebeuren”

Ze herkent de situatie maar al te goed

Als er iemand kan meepraten over armoede, dan is het gewezen K3-zangeres Kristel Verbeke wel. Hoewel de zangeres ondertussen goed haar brood heeft verdiend, heeft ze in haar jeugd vaak te maken gehad met armoede. En daar werd ze niet vrolijk van. Ze komt dan ook graag op voor de armoede in ons land.

“Een op de vijf Vlaamse kinderen leeft in armoede en het gaat er niet op beteren. We zijn momenteel opnames aan het maken voor het tweede seizoen van ‘Zorgen voor mama’ en ik zie het voor mijn ogen gebeuren. De coronacrisis doet daar ook echt geen goed aan. Ik heb gesprekken gezien tussen de instanties en ouders over het al dan niet plaatsen van hun kinderen. Via Zoom! Hartverscheurend. En mensen hebben soms maar een klein duwtje nodig – ziekte of een sluiting – tot de afgrond. Daar zitten de kinderen middenin”, vertelt Kristel in Het Laatste Nieuws.

Het doet Kristel pijn om die taferelen te zien en wil maar wat graag dat daar iets aan veranderd. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. “«Maar dat wil niet zeggen dat je het moet opgeven! Het is altijd: ‘Já, we weten dat kinderarmoede bestaat en já, dat is erg.’ Het onderwijs, de arbeid, de zorg, de kinderopvang: alle sectoren moeten mee, één minister kan dit niet oplossen”, aldus Kristel.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Kristel Verbeke

Meer Over:

Kristel Verbeke