.
Kristel Verbeke
zondag 5 juni 2022

Kristel Verbeke: “Je bent er niet trots op”

“Ik ben blij dat ik in het programma een deel van die rugzak heb kunnen delen"

In België leven nog heel wat gezinnen en families onder de armoedegrens. Ooit was Kristel Verbeke ook in die situatie verzeild: haar jeugd werd omkaderd door een frame van financiële problemen en geldzorgen. Ze vertelt er meer over in Het Laatste Nieuws.

In het nieuwste seizoen van 'Zorgen Voor Mama' gaat Kristel langs bij mama's die het financieel zwaar hebben. Van verhalen van deurwaarders die de hele inboedel aanslaan tot zelfmoordpogingen van één van de mama's: niets blijft onbesproken.

Door haar moeilijke verleden en de rugzak die ze draagt, is de confrontatie met hedendaagse armoede best moeilijk voor Kristel.

“Ik ben blij dat ik in het programma een deel van die rugzak heb kunnen delen. Op die manier steek ik gezinnen in dezelfde situatie een hart onder de riem. Veel mensen voelen zich daardoor gesteund”, klinkt het.

Het programma haalt ongetwijfeld enkele oude wonden open bij Kristel. “In 'Zorgen Voor Mama' kan ik me niet wegsteken, maar die verhalen van vroeger delen blijft moeilijk, je bent er niet trots op”, concludeert ze.

Bio van Kristel Verbeke