.
Kristel Verbeke
vrijdag 20 mei 2022

Kristel Verbeke: “Ik word vaak aangesproken op straat”

Armoede blijft één van de dingen waar door de overheid te weinig aan gedaan wordt.

Armoede blijft één van de dingen waar door de overheid te weinig aan gedaan wordt. Dat vindt ook Kristel Verbeke. De zangeres en ex-K3 groeide zelf op in een gezinssituatie waarin een gebrek aan financiële middelen steeds centraal stond.

Ze vertelt aan Het Belang Van Limburg meer over het nieuwe seizoen van 'Zorgen Voor Mama', een programma rond armoede dat zij presenteert.

Dat het onderwerp leeft in ons land, bewijzen de talloze mensen die haar aanklampen op straat en over het thema beginnen praten. “Ik word er vaak over aangesproken. Dan zegt men vaak: 'Het is goed dat dat eindelijk eens allemaal getoond wordt'. “

Haar publiek is verspreid over alle leeftijden en alle klassen van de bevolking. “Er zijn ook kijkers die eveneens in armoede leven en zij zeggen dat ze zich minder alleen voelen wanneer ze naar 'Zorgen Voor Mama' kijken.”

Toch is er nog een lange weg te gaan alvorens iedereen een aanvaardbare levensstandaard kan genieten. Kristel en haar collega in het programma, sociaal werkster Claudia Di Vaio, doen er alvast alles aan om het probleem aan te pakken en de taboe rond armoede te doorbreken.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Kristel Verbeke

Meer Over:

Kristel Verbeke