.
Kristel Verbeke
donderdag 2 juni 2022

Kristel Verbeke: “Hoe onmenselijk is dat”

"Ik weet niet hoe ik dat kan veranderen"

Ze wordt zelf niet graag als dusdanig benoemd, maar zangeres Kristel Verbeke is een ervaringsdeskundige als het op opgroeien in armoede aankomt. Haar ouders hadden het zelf niet zo breed en moesten iedere maand krabbelen om de rekeningen te kunnen betalen.

In het tweede seizoen van 'Zorgen Voor Mama' gaat ze opnieuw zelf op onderzoek in de triestige wereld der Vlaamse armoede. Ze vertelt in Het Laatste Nieuws meer over hoe ze de opnames rond het nieuwe seizoen beleefd heeft.

Door het maken van de reeks, werd Kristel opnieuw geconfronteerd met haar moeilijke verleden. “Ik ben blij dat ik een stukje van die rugzak gedeeld heb, het geeft me meer ademruimte en ik voel ook dat veel mensen zich daardoor gesteund voelen”, klinkt het.

Een getuigenis van een van de mama's viel haar enorm zwaar. “Lucinda vertelde me hoe een harteloze deurwaarder haar hele inboedel kwam ophalen, tot de tablet van haar zoontje toe. Niet iedere deurwaarder zal harteloos zijn, maar het is wel een harteloos, hallucinant systeem dat nu eenmaal bestaat”, geeft ze aan.

Kristel snapt dat als je schulden maakt, je die ook moet terugbetalen. “Maar als je daardoor in een administratieve mallemolen van bijkomende interesten belandt waar je amper nog uit geraakt... Ik weet niet hoe ik dat kan veranderen, maar ik kan wel tonen hoe onmenselijk het is”, zegt ze besluitvol.

Bio van Kristel Verbeke