.
News Image

Kristel Verbeke en Alex Agnew in stemmencast Pluisje

Vanaf 11 juli in de bioscoop.


Op 11 juli komt “Pluisje” in de zalen, de lange animatiefilm met als co-producent Ives Agemans van de Antwerpse animatiestudio Cyborn. Voor de Vlaamse stemmencast werd onder meer gekozen voor Kristel Verbeke, Warre Borgmans en Alex Agnew.

Andere stemmen zijn voor Dries Van Cauwenbergh die Pluisje inspreekt, Dries Van Hegen, Giovanni Kemper en Vicky Florus.

“Ploey” (de internationale titel) werd eerder al in tal van landen uitgebracht, sleepte verschillende festivalselecties in de wacht, en won vorige maand nog de ‘Best Children’s Film’ op het KICFF Festival in Noorwegen. De volledige 3D productie gebeurde bij het Antwerpse productiehuis Cyborn. Twee jaar lang werkten 70 personen binnen verschillende departementen (modelling, animatie, compositing) aan dit project.

De stem van Pluisje wordt ingesproken door Dries Van Cauwenbergh. Hij speelde eerder mee in de musicals van ‘14-18’, ‘Mozart’ en ‘Dolfje Weerwolfje’. Zijn mama wordt ingesproken door Kristel Verbeke en zijn papa door Dries Van Hegen. Alex Agnew spreekt de stem in van de gemene valk Shadow, Warre Borgmans is Giron, en Giovanni Kemper neemt de stem van Sloey voor zijn rekening.