.
Kristel Verbeke
zaterdag 20 november 2021

Kristel Verbeke emotioneel na moeilijke periode: “soms lukt het echt niet”

“Het lijkt altijd alsof het je eigen schuld is...”

Kristel Verbeke kondigde eerder deze week aan dat ze ambassadrice wordt voor Unicef. Samen zullen ze de strijd aangaan met kinderarmoede. Een strijd die de voormalige K3-zangeres na aan het hart ligt.

Ook Kristel Verbeke zelf groeide op in armoede, getuigt ze in het laatavondjournaal van VRT. Nadat haar ouders scheidden was Kristels onbezorgde jeugd voorbij. Het noodlot zou bij het gezin hard toeslaan.

“Wij zijn op heel korte tijd mijn twee zussen verloren, waardoor er in ons gezin een heel groot verdriet was”, doet Kristel haar verhaal in het "Laat Journaal". "Mijn vader was truckchauffeur en hij was heel weinig thuis. Hij ging ook al eens graag een pintje drinken. Er was niet veel voor mij, ik zat heel veel alleen thuis."

Kristel Verbeke voelde elke maand de stress als de schoolrekeningen binnenliep en de huishuur betaald moest worden. Kristel herkent ook de schaamte die mensen in armoede vaak ervaren.

“Het lijkt altijd alsof armoede je eigen schuld is”, getuigt Kristel Verbeke bij VRT NEWS. “Alsof je er zelf iets aan kan doen. Als je maar gaat werken, dan kom je er wel. Je moet zoveel als je er middenin zit. En soms lukt het echt niet."

Bio van Kristel Verbeke

Meer Over:

Kristel Verbeke