.
Kristel Verbeke in Zorgen voor mama
donderdag 12 mei 2022

Kristel Verbeke: “Dát moeten ze tonen in het journaal”

"Er zijn structurele veranderingen nodig. Niet over een jaar, maar nú!”

Zo rijk de ene, zo arm de andere. Daar kan zangeres en actrice Kristel Verbeke jammer genoeg over meepraten. Ze groeide zelf op in armoede en moest zich op jonge leeftijd vaak dingen ontzeggen omdat er gewoon geen geld voor was. Ze doet haar verhaal in Humo.

Voor het tweede seizoen van 'Zorgen voor mama' mag Kristel Verbeke opnieuw als ervaringsdeskundige aantreden. In die reeks volgt men het wel en wee van moeders die het niet breed hebben.

Dit jaar zijn er geen zes, maar slechts vier moeders die van nabij opgevolgd worden. “Door die beperking leer je ze nóg beter kennen. Zo wordt wat ik de 'binnenkant' van armoede noem nog duidelijker”, vertelt Kristel.

Ze maakt zich druk in het feit dat de overheid maar bitter weinig doet voor mensen die door omstandigheden, vaak buiten hun eigen wil, in armoede belanden.

“Als je het mij vraagt, zou er in de televisiejournaals iedere avond aandacht moeten worden besteed aan het feit dat talloze Belgen geen warm water meer hebben, en iedere dag met een lege koelkast geconfronteerd worden. Er zijn structurele veranderingen nodig. Niet over een jaar, maar nú!”, aldus een gedecideerde Kristel.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Kristel Verbeke