.
Kristel Verbeke in Zorgen voor mama
dinsdag 24 mei 2022

Kristel Verbeke: “Daar schrok ik zelf ook van”

“We zijn erin geslaagd om de binnenkant van armoede te laten zien"

Zangeres Kristel Verbeke breekt een lans voor mensen in armoede. Ze groeide zelf op in een gezin waar een penibele financiële situatie vaak het familiegeluk overschaduwde. In het tweede seizoen van 'Zorgen Voor Mama' gaat ze opnieuw op onderzoek bij minder gefortuneerde gezinnen. Ze gaf er een interview over aan Het Laatste Nieuws.

Sinds het eerste seizoen lijkt er nog maar weinig verandering te komen in de situatie van België's armste gezinnen. Integendeel: de stijgende leefkosten draaien de duimschroeven nog wat harder aan, terwijl die vaak al op het maximum stonden.

“Ik hoop dat de mensen de tweede reeks niet te heftig gaan vinden”, getuigt Kristel. “Ik volg deze keer vier mama's – Lucinda, Erika, Kimberly en Brenda – waardoor ik meer kan focussen.”

Door deze editie slechts vier mama's te volgen in plaats van zes, zoals in het eerste seizoen, hoopt Kristel dat ze zich nog meer kunnen toespitsen op het maatschappelijke probleem.

Voor haar is het een 'geslaagd' seizoen, voor zover dat in deze context van toepassing kan zijn. “We zijn erin geslaagd om de binnenkant van armoede te laten zien: wat doet dat nu echt met zo'n jonge moeder, altijd die stress van die situatie? Als je iemand van 26 hoort zeggen: 'Ik weet niet wat dat is, gelukkig zijn'... Daar schrok ik zelf ook van”, zegt ze bezorgd.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Kristel Verbeke