.
Kris Wauters
zaterdag 18 maart 2017

Kris Wauters legt bom onder The Band

Dit had niemand zien aankomen!


Vrijdagavond zijn de liveshows van The Band begonnen. De talentenjacht is op vrijdagavond te zien op VTM en Fox Nederland maar wie vrijdagavond keek, kon zijn ogen en oren niet geloven. En dan hebben we het niet over het nieuws dat jurylid Min Hee Bervoets zwanger blijft te zijn. Het venijn zat ‘m namelijk in het staartje van de uitzending. Het zijn namelijk de kandidaten zelf die moeten beslissen wie de volgende afvaller tijdens de zoektocht naar de nieuwe groep zal worden. Die mededeling sloeg niet alleen bij de kandidaten maar ook bij het kijkers in als een bom.

De eerste liveshow van The Band was een schot in de roos. Tijdens het persmoment bij Qmusic stelden wij vast dat de twaalf talenten stuk per stuk fantastische gasten waren. Geen talenten met een dikke nek, integendeel. Hoewel sommigen elkaar nog maar een paar keer hadden gezien of gesproken, werd al snel duidelijk dat het een groep was waarvan iedereen het met mekaar kon vinden. Maar of dat blijft is nog maar de vraag. Binnen een week of drie kennen we de vier die door het leven zullen gaan als de nieuwe jongensgroep die Vlaanderen en Nederland wil veroveren met Nederlandstalige muziek.

De liveshow werd door de finalisten geopend met “Vonken & Vuur” van Clouseau. Daarna kreeg de kijker drie versies van The Band te zien. Wytse, Laurens, Jelle en Andy kregen de kans zich te bewijzen met het nummer “Castle On The Hill” van Ed Sheeran. “Son Of A Bitch” van Nathaniel Rateliff werd dan weer gebracht voor Joost, Lennert, Jannes en Alec. En dan bleven alleen nog Job, Kai, Brihans en Glen over. Zij gingen afgelopen week aan de slag met het nummer “Sexual” van Neiked”. De kijker kreeg meteen de keuze om één kwartet naar de volgende aflevering te stemmen. De keuze was makkelijk want Joost, Lennert, Jannes en Alec overtuigden ook ons het meest. Zij hoefden zich alvast geen zorgen meer te maken want ze waren de rest van de avond vrijgesteld om te zingen. Al kunnen we ons voorstellen dat ze die ervaring misschien liever toch hadden beleefd.De acht resterende kandidaten kregen wel de kans om hun solonummer voor het publiek en de jury te brengen. Bij de één ging dat al wat beter dan bij de ander en er moest dan ook een beslissing genomen worden. Wie zou de eerste afvaller worden? De vakjury had echter eerst nog een niet onbelangrijke mededeling. Het was Kris Wauters die de boodschap bracht dat de vakjury één iemand naar huis zou sturen. De andere kandidaat zal naar huis gestuurd worden door de groep zelf. En die beslissing kwam keihard aan bij de potentiële groepsleden. Jelle, Andy, Wytse, Laurens en Glen waren de vijf die door de vakjury worden meegenomen naar de volgende aflevering.En toen waren ze nog met drie: Job, Kai en Brihans bleven nog over. De vakjury pikte Brihans eruit als rechtstreekse afvaller. Het stond op voorhand al vast dat er twee mensen zouden afvallen. Maar wie zou die tweede afvaller worden? Dat weten we helaas pas volgende week. Kai en Job zitten dus op de bank van de afvallers en hun lot ligt in de handen van de 9 kandidaten die zeker zijn van een plek in de volgende liveshow. Pas bij het begin van de volgende liveshow zal duidelijk worden wie een week lang voor niets heeft gerepeteerd. The Band is een keiharde zoektocht naar nieuw talent maar we zijn van één ding zeker: het zal een topgroep opleveren.

Bio van The Band

Meer Over:

The Band