.
News Image

Kris Peeters laat malafide websites blokkeren

Drie websites die concerttickets doorverkopen worden geblokkeerd.


De onderzoeksrechter van Brussel heeft aan de Federal Computer Crime Unit (FCCU) de opdracht gegeven om 3 websites die concerttickets doorverkopen, de komende dagen te laten blokkeren door de internetproviders. Het gaat om de websites topticketshop.nl, rang1tickets.nl en ticketsbelgie.be. Dat laat minister Kris Peeters weten.



Deze websites kwamen in opspraak naar aanleiding van de doorverkoop van concerttickets (Adele, K3) aan woekerprijzen, waarbij ook sprake was van identiteitsfraude.



Ik had de Economische Inspectie de opdracht gegeven een onderzoek gevoerd, wat ze vervolgens overmaakten aan het parket. , vertelt Kris Peeters. De fraude is frappant en onloochenbaar. Consumenten en bonafide ticketverkopers lijden er financiële schade door, en bovendien worden er persoonlijke gegevens van de consumenten misbruikt. De komende dagen zullen deze websites door alle internetproviders moeten worden geblokkeerd. Intussen wil ik iedereen aanraden om niet langer tickets aan te kopen via deze malafide websites, besluit de minister.