.
News Image

Kraantje Pappie, Les Truttes en Van Echelpoel op gratis festival in Duffel

LochtFest  brengt Kraantje Pappie, Les Truttes en Van Echelpoel naar Duffel.


Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus staat de 16de editie van het familiefestival LochtFest in Duffel opnieuw garant voor een gezellige dag voor jong en oud. Je kan er komen genieten van gekende namen en opkomende bands en DJ’s in verscheidene populaire genres. Nieuw dit jaar is een afterwork fuif op vrijdag. De inkom op beide dagen blijft gratis, dit door de steun van o.a. hoofdsponsor Reynaers Aluminium, de gemeente Duffel en het publiek.Bizkit Park (met o.a. ex JIM-VJ Niko) brengt in de namiddag op spectaculaire wijze hulde aan de hoogperiode van de nu-metal in de jaren '90 en begin 2000. Een sound die een hele generatie vol nostalgie doet terugdenken aan hun tienerjaren. Alle knallers uit dit weergaloos tijdperk passeren de revue in een wervelende en naadloze set. Limp Bizkit, System of a Down, Linkin Park,... Ze moeten er allen aan geloven!


Rond 18u30 is de Nederlandse hip hop sensatie Kraantje Pappie aan de beurt. Dit jaar kon je hem niet missen op de radio en talrijke festivalpodia. Hij wist in België platina te halen voor zijn hit “Pompen” van zijn derde album Crane III. De tweede single “De Manier” werd door MNM bij de lancering ook gepromoveerd tot “Big Hit” van de week. “Het is een topentertainer op het podium die de wei zeker zal plat spelen.” vertelt voorzitter Kris Deckers.


Les Truttes is de headliner tijdens het avondprogramma. Covers brengen is één ding, ze met dezelfde energie en overgave spelen als Les Truttes is vrijwel ongezien. De creatieve mix van muziek en spektakel, met de nodige dosis humor en zelfrelativering, maakt hen na al die jaren onnavolgbaar en uniek! Ze bestaan méér dan 20 jaar en stonden al op ontelbare grote podia. Zo was onlangs het Rivierenhof in Deurne te klein voor deze band en moest men zelfs publiek weigeren aan de inkom. Ze blijven steeds de grens verleggen en de lat hoger leggen!


Op zaterdagnamiddag is er ook kinderanimatie voorzien in een overdekte tent met kinderdisco en een ballonnenplooier.
Het hoofdpodium wordt doorheen de festivaldag verder aangevuld met regionaal opkomend talent. Uit een online band contest die LochtFest in het voorjaar heeft georganiseerd, met de medewerking van Poppunt, werden 2 finalisten geselecteerd. Baltimore opent om 15u de festivaldag. Met hun psychedelische overgoten poppy garagerock schopten ze het twee keer in De Nieuwe Lichting (2016 en 2017) van Studio Brussel. De Antwerpse britpop en rockband Subway City heeft als winnaar een mooie spot kunnen veroveren tussen de headliners. “Het blijft ieder jaar voldoening geven om jonge bands een mooie plek te kunnen aanbieden op ons festival tussen grote gekende artiesten.” haalt Kris Deckers trots aan.


Het hoofdpodium wordt afgesloten door DJ’s Sample en 5napback. 2 winnaars van de contest MNM Start 2 DJ, respectievelijk van 2014 en 2016. 5napback won als Duffelse DJ in 2016 ook de LochtFest-DJ contest, voorgaande aan zijn grote MNM overwinning.
Wie graag van beats houdt kan heel de dag door dansen aan de Toyota DJ-stage. In de DJ-tent staan onder meer house DJ’s Flapjackers en Jackjazz. Beide zijn Café d’Anvers residents en ze staan deze zomer ook op de grote festivals als Tomorrowland en Summerfestival.


Naast enkele regionale DJ’s start het avondprogramma rond 19u30 met een DJ-set van Van Echelpoel. De hits “Ziet em Duun” en “Waddistjom” kende dit voorjaar airplay op vrijwel alle Vlaamse radiozenders. Ze zorgde ook voor het supporterslied van Tom Boonen zijn wielerafscheid. Mis deze act zeker niet!


Afsluiten doet de organisatie met een techno legende, Redhead. Deze ervaren rot zit al méér dan 15 jaar in het vak en draaide al van in Brazilië tot in Japan. Op zijn palmares staan o.a. Tomorrowland en I Love Techno. En van 2011 t.e.m. 2016 was hij resident op de befaamde Hertz techno feestjes in Petrol in Antwerpen.
LochtFest last dit jaar een extra festivaldag in. Op vrijdagavond 4 augustus kan je na jouw werk komen feesten op de Afterwork Party. Deze activiteit gaat door in de feesttent op het terrein en er wordt een chill-out zone voorzien waar je kan genieten van een frisse cocktail en foodtrucks. DJ’s van dienst zijn Dimitri Wouters, Cemode, NickeerD, Krisix en Pieter. Zij zorgen voor de nodige allround hits en house beats.
De inkom is op beide dagen gratis, net zoals de vijftien voorgaande jaren. Dit is een kernwaarde waar de organisatie blijft voor strijden. Tijdens het festivalweekend verkoopt de organisatie hierdoor opnieuw stoffen festivalbandjes aan 4 euro als steun voor LochtFest. “Deze extra inkomstenbron is als gratis festival een middel om het evenement op een veilige financiële koers verder te zetten en extra kosten in te dekken. Voorbije twee jaar hebben we telkens 700 steunbandjes verkocht. Dit was een mooi teken vanuit ons publiek.” vult medeorganisator Bert Van Reeth aan. “Dit geeft ons voldoening om ieder jaar opnieuw dit gratis festival voor jong en oud te blijven organiseren.”


Zeker komen op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus naar Domein De Locht in Duffel. Goed gezelschap, een straffe line-up en een verfrissend drankje. Wat heb je meer nodig in de zomer? Alle info vind je terug op www.lochtfest.be.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Kraantje Pappie, Les Truttes en Van Echelpoel