.
Koningin Mathilde
donderdag 3 november 2022

Koningin Mathilde blijft lachen ondanks drukke agenda

Wat een vrouw

Hoewel de herfstvakantie alweer bijna voorbij is, zijn er ongetwijfeld heel wat mensen die er toch van hebben genoten. Zo ongetwijfeld ook koningin Mathilde die er enkele hectische weken heeft opzitten.

Zo trok ze op 21 oktober naar de kokschool Ter Groene Poorte in Brugge, waar ze door de leerlingen werd rondgeleid. Na dat bezoek was het al meteen tijd om het vliegtuig op te stappen en richting Litouwen te trekken voor een officieel staatsbezoek.

Dat staatsbezoek duurde de volle drie dagen, tot en met 26 oktober. Daardoor misten de koning en koningin de 21ste verjaardag van hun dochter Elisabeth.

Op 27 oktober was het dan weer tijd om de Belgische atleten te ontvangen die zich dit jaar hebben onderscheiden met een titel of medaille.

Maar ondanks de ontzettend drukke agenda van de koningin blijft ze alles afhandelen met de glimlach. En dat is iets om veel bewondering voor te hebben. Mathilde weet er immers altijd voor te zorgen dat mensen zich niet te snel onder de indruk moeten voelen wanneer het vorstenpaar langs komt.

Mathilde zorgt steevast voor de gemoedelijke, rustige sfeer tijdens bezoekjes, terwijl Filip vaak het ernstige gedeelte op zich neemt. En net dat is het geheim van ons vorstenpaar. Ze vullen elkaar perfect aan en spelen hun sterktes uit.

Toen Mathilde begin september 31 kilometer ging fietsen met kwetsbare mensen, waren ook zij erg onder de indruk van de koningin. “Zo’n gewone en spontane vrouw”, citeert Primo de reactie van enkele mensen.

Bekijk ook deze items over Prinses Elisabeth:

Bio van Koningin Mathilde, Prinses Elisabeth en Koning Filip