.
Koning Filip, koningin Mathilde
vrijdag 22 december 2023

Koning Filip: “Mijn leven was niet altijd makkelijk”

Hij was erg in zichzelf gekeerd

Op VRT 1 kon je onlangs naar een documentaire zien waarin onze koning Filip een jaar lang werd gevolgd. In de documentaire blikt hij ook terug op zijn kindertijd. En die was niet altijd even makkelijk.

Het was een lastige kindertijd en hij werd op school vaak anders bekeken omwille van zijn koninklijke status. Hij keerde in zichzelf en was allesbehalve sociaal.

Het is pas sinds een jaar of tien dat de koning echt is beginnen openbloeien. Niet toevallig werd hij tien jaar geleden tot koning gekroond.

“Ik voel me nu goed, omdat ik mensen kan helpen en gelukkig maken. Dat geeft me voldoening. Maar het is ook veeleisend, er zijn hoge verwachtingen. Ik moet mezelf telkens heruitvinden”, citeert Het Laatste Nieuws.

Het is de koning ook opgevallen dat veel jongeren een negatief zelfbeeld hebben. Hij wil een voorbeeld zijn voor hen. “Mijn leven was niet altijd makkelijk. Ik geloofde niet echt in mezelf. Maar ik weet dat men kan veranderen. Het leven biedt ons mogelijkheden en kansen en men moet ze grijpen.”

Bio van Koning Filip

Meer Over:

Koning Filip