.
News Image

Komt er een tweede kindje voor Tatyana Beloy?

Drager van erfelijke ziekte

Tatyana Beloy is mama en ‘plusmama’ en voelt zich heel gelukkig. Toch worden er vaak nog vragen afgevuurd aangaande haar gezinssamenstelling.

“Mensen vragen me vaak of er een tweede kind komt en nog los van het feit dat ik dat een hele persoonlijke vraag vind, hoort er ook een complex, intiem antwoord bij”, vertelt Tatyana Beloy aan Het Laatste Nieuws.

Toen ze zeven maanden zwanger was van Wolfje, is er in haar familie een genetische aandoening ontdekt. Tatyana zelf bleek drager van het fragiele X- syndroom. Dat kon bij de baby leiden tot geestelijke en fysieke afwijkingen.

Dit zorgt zonder twijfel voor heel wat onzekerheid, iets wat je in de laatste maanden van je zwangerschap wel kunt missen.

Daardoor moest ze in de laatste twee maanden van haar zwangerschap dus ook nog heel wat tests ondergaan. “Het is uiteindelijk goed gekomen, ik heb het niet doorgegeven aan m’n kind, maar bij een volgende zwangerschap weet je het niet. Het zou zomaar kunnen, en dus ben ik bovenal dankbaar met wat ik heb: een kind, een pluskind, het is goed zoals het is”, aldus Tatyana Beloy.

Bio van Tatyana Beloy

Meer Over:

Tatyana Beloy