.
Sandra Bekkari
zondag 8 oktober 2017

Komende week in de Open Keuken van Sandra Bekkari

Sandra trekt de gezonde toer op....

Op maandag 9 oktober heerst er nostalgie in de keuken van Sandra, want dan staat er varkensmignonette met quinoa, portobello en sinaasdressing op het menu. Het is haar eigen interpretatie van de klassieke eend met sinaasappelsaus, één van haar lievelingsgerechten als kind.

Dinsdag 10 oktober is veggiedag. Het seizoen van de pompoen is aangebroken, reden te meer dus om de vrucht te verwerken in een kleurrijke soep. Verder knutselt Sandra mediterraanse torentjes in elkaar met tomaat, mozzarella en aubergine: een wow-effect op het bord zonder al te veel werk in de keuken.

Woensdagnamiddag zijn de kinderen koning ten huize Bekkari en dan mag er al eens wat lekkers op tafel getoverd worden. Op woensdag 11 oktober zijn dat krokante reepjes sesamkip - “noem het gerust een chicken nugget Bekkari-stijl” - met frietjes van koolrabi en wortel. Nadien wordt er nog meer gesmuld met een fris dessertje op basis van fruit en speculaas.

Aan het einde van de week kan een stevige energy boost geen kwaad. Sandra trakteert zichzelf op donderdag 12 oktober op een matcha latte, een typische felgroene thee uit Japan, en een viscurry met tomaten en kurkuma.

Op vrijdag 13 oktober wordt er “gezondigd” met healthy brownies. De klassieke brownies uit Amerika zijn een echte caloriebom, die van Sandra zijn gelukkig een pak lichter. Geen bloem, boter of eieren, wél veel vezels en zelfs een verborgen groente.

OP HET MENU
Maandag 09/10: Varkensmignonette met quinoa, portobello en sinaasdressing
Dinsdag 10/10: Soep van geroosterde pompoen & mediterraanse torentjes
Woensdag 11/10: Chicken nuggets en groentefrietjes & rode vruchtensoepje
Donderdag 12/10: Matcha Latte & pittige viscurry met tomaat en kurkuma
Vrijdag 13/10: Healthy brownie.

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM

Download onze app voor iOS of Android