You are here

Kom op tegen Kanker en Eén zamelen laatste keer ros geld in

11/02/2019 12:30-

Verplichte afronding cashbetalingen maakt kleine rosse centjes overbodig

Kom op tegen Kanker en Eén roepen de allerlaatste keer op om massaal ros geld in te zamelen tegen kanker. De ministerraad keurde op 23 november 2018 een wetsvoorstel goed dat voorziet in een verplichte afronding van cashbetalingen tot op 5 cent. Daarmee zullen de koperkleurige één en twee centjes vanaf eind 2019 stilaan verdwijnen uit onze portemonnees.

Marleen Merckx, gezicht van de Rospot maakt Vlaanderen warm voor de actie: ‘Heb je thuis nog ergens rosjes liggen, verzamel ze dan in een Rospot ten voordele van Kom op tegen Kanker en breng ze voor 29 maart binnen bij KBC. In de strijd tegen kanker kunnen vele kleintjes een groot verschil maken.’

Haal Rospot-sticker bij KBC of download sjabloon op www.derospottentegenkanker.be

De gratis Rospot-sticker is vanaf 11 februari te verkrijgen in alle kantoren van KBC Bank & Verzekering. Ook op www.derospottentegenkanker.be kun je hem downloaden. De sticker wordt op een pot naar keuze gekleefd. De zogenaamde Rospotten kunnen tot ten laatste 29 maart 2019 bij KBC worden binnengebracht.

De Rospot ontstond in 2015 als onderdeel van de Iedereen tegen Kanker-campagne van Eén en Kom op tegen Kanker. Een Rospot is een pot waarin je koperkleurige muntjes of ander geld spaart. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker die ze gebruikt om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten. In april 2017 riep de Taaltelefoon Rospot uit tot woord van de week.

Meer nieuws over:

Marleen Merckx

Gerelateerde foto's:

Thuisdag 2012

Marleen Merckx - Beringen - 03/06/2012

Gerelateerde bio's: