.
Koen Wauters
vrijdag 23 december 2022

Koen Wauters: “Vroeger was het racen een tussendoortje”

“Nu pakken we het veel serieuzer aan”

Koen Wauters nam in 1996 voor het eerst deel aan de legendarische Dakar-rally. Dit jaar zal hij er helaas niet bij zijn. Zijn auto werd onverwachts afgekeurd. In Primo vertelt hij meer over zijn race-ervaringen.

Koen legt uit dat racen met talent, maar zeker ook met ervaring te maken heeft. In zijn eerste jaren deed hij niets fout op het circuit, reed hij niemand in de weg, maar echt snel ging het toen niet. “Ik dacht van wel, maar achteraf gezien kon het beter”, bekent hij.

“Als ik zie wat ik nu doe met een auto, was het begin van mijn racejaren echt een lachertje”, zegt hij overtuigd. Door de drukke agenda van Clouseau en het vele televisiewerk, was het racen nooit een prioriteit. “Nu pakken we het veel serieuzer aan”, beweert Koen.

Koen Wauters heeft dit jaar al aan acht wedstrijden deelgenomen. Onder meer in Zandvoort heeft hij gewonnen. Koen vergelijkt autoracen met zingen: des te meer je zingt, des te beter je het kan. Door veel te rijden wordt je ook automatisch een betere piloot.

Het autoracen is volgens de zanger een dure hobby. Gelukkig zorgt zijn bekendheid ervoor dat hij voldoende sponsoring vindt om te kunnen racen, geeft hij in Primo dankbaar toe.

Download onze app voor Android of iOS