.
Koen Wauters
donderdag 29 december 2022

Koen Wauters: “Mijn ouders hadden altijd stress als ik vertrok”

Het gevoel dat ik daar beleef is onbeschrijfelijk

Koen Wauters schreef zijn Dakar-avonturen uit in een boek: ‘Koen in Dakar’. Hij werd beschoten door rebellen, van de weg gereden door een gekke Amerikaan en ging tientallen keren overkop, lezen we in Primo. Waarom dan toch opnieuw aan zo’n hels avontuur willen beginnen?

Koen zegt bij het schrijven van het boek zelf ook versteld te hebben gestaan van de vele heroïsche gebeurtenissen. Maar de goesting blijft: “Het gevoel dat ik daar beleef, tja, dat is gewoon onbeschrijfelijk.

Als papa van twee opgroeiende kinderen, groeide ook het besef dat het risico van zo’n rally toch wat groot was. Daarom besliste Koen in 2012 te stoppen. “Zonder opgroeiende kinderen was het makkelijk om zorgeloos over de duinen te knallen, maar door Zita (18) en Nono (16) werd alles anders”, legt hij uit in Primo.

De kinderen merken thuis aan Koen dat hij triest is door zijn geweigerde deelname. Ze hadden het hun vader zeker gegund. Voor zijn ouders is het eerder een opluchting. “Zij hadden altijd wat stress toen ik vertrok.”

Vorig jaar reed Koen nog wel de Dakar Classic, de lightversie. Maar dat is volgens hem niet te vergelijken met de echte rally.