.
Koen Wauters en Julie Van den Steen
woensdag 22 mei 2024

Koen Wauters: “Mijn lichaam voelt niet meer zo aan”

Hij wordt al een beetje ouder

In januari werd Koen Wauters nog verrast met een carrièreprijs op de Kastaars. Eind dit jaar staat hij met Clouseau 40 jaar op de planken. Je kan dus wel zeggen dat Koen die prijs meer dan verdiend heeft.

Maar het heeft ook wel een beetje zijn nadelen zo’n prijs. Koen moet toegeven dat zo’n carrièreprijs hem ook stokoud doet voelen.

“Alsof het een stille wenk was. Nu mag je zachtjes beginnen uitbollen, Koen. En dat muzikaal jubileum in december, veertig jaar na de eerste matinee van Clouseau in het cultureel centrum van Sint-Genesius-Rode, doet er ook geen goed aan. "Veertig jaar klinkt als een eeuwigheid, maar ik word dit jaar nog maar 57: ik hoop toch nog minstens een jaar of tien op dat podium te mogen rondspringen. In mijn hoofd ben ik bovendien nog steeds 25. Alleen mijn lichaam voelt zich helaas regelmatig wel exact zijn leeftijd”, lacht Koen in De Morgen.

Onlangs was hij nog te zien als presentator van ‘Sing Again’, naast Julie Van den Steen. De presentator nam ons mee door 35 jaar geschiedenis van talentenjachten op VTM/

“Als je de oogst van alle talentenjachten van de laatste decennia bekijkt, lijkt dat best een pover resultaat. Maar is dat niet logisch? Je kunt ook niet verwachten dat de top vijf van élke talentenjacht - en het waren er veel - aan het firmament blijft schitteren. Niet elke deelnemer komt ook aan de start met de droom van een muziekcarrière.”