.
Koen Wauters, Nono Wauters
zondag 4 februari 2024

Koen Wauters: “Ik wil nog eens iets geks kunnen doen”

Het is allemaal zo voorspelbaar

Stomverbaasd was Koen Wauters toen hij tijdens de uitreiking van de Kastaars de carrièreprijs mocht ontvangen. Dertig jaar televisie en muziek, dat moest beloond worden en dat vonden ook zijn collega-presentators Gert Verhulst en Danira Boukhriss.

“In het begin kwam alles vanzelf. 'Kriebels', 'Familieraad', 'Binnen zonder bellen'... Maar dat blijft niet duren. Ik herinner me 'Zo moeder, zo dochter', een draak van een programma. Ik heb meerdere keren geweigerd het te presenteren, maar ze bleven aandringen. Ze zeiden dat het goed was voor mijn carrière en dat het mijn reikwijdte als tv-gezicht zou verbreden. Niet dus. Maar ik heb zelf ook fouten gemaakt. 'Koen & the gang', bijvoorbeeld. We voelden ons onoverwinnelijk na 'Kriebels', maar ondertussen vergaten we dat een programma ook relevant moet zijn”, zegt Koen Wauters in Het Laatste Nieuws.

In die 35 jaar heeft Koen veel mogen doen, maar ondertussen heeft hij toch geleerd dat hij vooral zijn eigen buikgevoel moet volgen en niet dingen moet gaan doen om mensen te plezieren.

Koen kijkt ondertussen alweer naar de toekomst en dankzij de prijs, is de zin om verder te gaan waarmee hij bezig was, nog groter geworden.

“Ik hou van entertainmentshows zoals 'The Voice', maar ik wil nog eens echt gek kunnen doen op tv. Een liveprogramma waarin iedereen op scherp staat en alles mis kan gaan. Iets swingends, maar tegelijk gelaagder, waar plaats is voor een lach en een traan. Alles is zo voorspelbaar geworden op tv, ik mis het spontane.”