.
News Image

Koen Wauters: “Ik moet eerst deze klap nog verwerken”

De ontgoocheling voor het team is enorm

Koen Wauters mag dit jaar niet starten in de Dakar-rally, wegens een afgekeurde auto. Bijzonder jammer voor Koen. Zijn broer Kris werd destijds ook gevraagd de race mee te rijden, maar hij weigerde.

Primo vraagt Koen of hij dan een grotere waaghals is dan zijn broer. “Wellicht wel”, bekent Koen. “Kris heeft altijd veel last gehad van zijn rug, dus hij vreesde dat hij zo’n avontuurlijke rally niet zou trekken.”

Dat hij niet mag starten voor zijn vijftiende deelname is voor Koen Wauters een klein drama. Temeer omdat hij de uitsluiting niet echt terecht vindt. “De ontgoocheling voor het team is enorm. “We hebben hier een heel jaar naar toegewerkt”, haalt hij teleurgesteld de schouders op.

Of het een definitief einde is van zijn Dakar-avonturen kan de zanger nu onmogelijk zeggen. “Ik moet eerst deze klap nog verwerken”, geeft hij toe in Primo.

En trots gaat hij verder: “Ik ben geen rallyrijder, ik ben een ‘Dakarist’. Ik associeer de Dakar-rally met heel veel, maar vooral met de duinen. Ik ben echt betoverd door die duinen.”