.
Koen Wauters
dinsdag 30 januari 2024

Koen Wauters: “Deze award staat daar toch nog boven”

Hij wist van niks

Op zaterdag 27 januari werden in Puurs de Kastaars uitgereikt. Een van de Kastaars was voor de carrièreprijs. En die ging geheel onverwacht naar zanger en presentator Koen Wauters.

Tijdens de liveshow ging Koen Wauters er nog steeds van uit dat de prijs zou worden gegeven aan Jacques Vermeire. Tot zijn grote verbazing was het zijn naam die verscheen toen de prijs werd uitgereikt. Alleen een selectief klein clubje was op de hoogte van de echte winnaar.

“Bij de repetities had ik nog van mijn oren gemaakt omdat ik de tekst met het eerbetoon van Jacques niet straf genoeg vond. Ze moeten nogal gelachen hebben achter mijn rug als ik er nu over nadenk”, lacht Koen in Het Laatste Nieuws.

In zijn speech bedankte Koen alle mensen die van groot belang waren geweest voor zijn carrière. Zo vergat hij ook Mike Verdrengh niet en Guido Depraetere.

“Iedereen heeft het over de Kastaar! van tv-pogramma en tv-persoonlijkheid. Dat zijn dikke vissen natuurlijk, maar deze staat er voor mij nog boven. Het wil zeggen dat je al die jaren toch iets goed gedaan hebt en dat mensen het weten te appreciëren.”

Bio van Koen Wauters, Zita Wauters, Nono Wauters en Jacques Vermeire