.
Koen Wauters
donderdag 13 juni 2024

Koen Wauters: “Dat was heel flauw van ons” 

Hij was zo onzeker 

Toen de coronaperiode voorbij was, merkte Koen Wauters dat er een soort mis over zijn stem leek heen te hangen. Het heeft nog eventjes geduurd voor hij daar volledig vanaf was.

“Tijdens onze laatste concerten was ons laatste nummer plots weer even goed als ons eerste. Ik liet dat zelden zien, maar ik werd er echt nerveus van. Mijn stem blijft mijn werkinstrument, en dus ook zo'n beetje mijn leven”, zegt hij in De Morgen.

De concerten van Clouseau in het Sportpaleis verkochten als zoete broodjes. Toch heeft Koen toegegeven dat hij daar best zijn twijfels bij had. Hij zou ontgoocheld zijn geweest als die niet waren uitverkocht geraakt.

“Achteraf bekeken was dat wat flauw van ons. Maar geef toe, het ging nu wel héél hard. 120.000 tickets in een uur: dat had niemand zien aankomen. Vergeet ook niet dat we sinds 2017 niet meer in het Sportpaleis hebben gestaan. Dan moet je als groep misschien ook niet té zelfverzekerd beweren dat je de zaal meerdere malen vlotjes uitverkoopt. Dertien shows is natuurlijk geweldig, maar met pakweg zes was ik perfect oké geweest. Want eigenlijk wou ik de Dakar Rally rijden in januari.”

Bio van Koen Wauters

Meer Over:

Koen Wauters