.
Koen Wauters
vrijdag 16 december 2022

Koen Wauters: “Dat was gewoon brute pech”

Hij werd beschoten tijdens een wedstrijd

Geen Koen Wauters tijdens Dakar. De wagens werden afgekeurd en dus mogen ze niet vertrekken. Een serieuze domper op de vreugde voor Koen Wauters en zijn team. Koen had er nochtans heel erg naar uitgekeken.

Al vragen heel wat mensen zich ook af wat Koen nu net zo leuk vindt aan het rijden van een Dakar-race. Het is tenslotte 8.000 kilometer in stof en hitte, het klinkt niet meteen erg plezant.

“Het is avontuur, hé. Ook al moet ik er een paar weken van recupereren, voor mij is het een soort gekke vakantie. Een week aan het zwembad is niets voor mij. Ik hou van auto’s en het racegevoel. Je kan zo’n wedstrijd maar doen als je bereid bent op je tanden te bijten en dieper te gaan dan je op het eerste gezicht zou willen”, zegt Koen in Dag Allemaal.

Koen haalt bijzonder veel voldoening uit het rijden van zo’n race en hij heeft ook een liefde voor de woestijn. Die vindt hij erg fascinerend. Dat er ook harde omstandigheden en korte nachten zijn, neemt hij er wel bij.

Maar een Dakar-race is niet altijd even veilig. Zo verloor Koen de voorbije jaren ook heel wat vrienden. Zelf werd Koen ook al beschoten tijdens zo’n race. “Dat laatste was brute pech. Soms raak je verzeild in politieke turbulenties, maar de kans om beschoten te worden blijft klein. Wel denk ik vaak aan de mensen die ik verloren heb. Er is een vriend verongelukt tijdens een gelijkaardige rally als nu, en dat is toch één van de redenen dat ik gestopt ben.”