.
Koen Wauters
dinsdag 20 december 2022

Koen Wauters: “Dat is moeilijker om te bewijzen”

​​​​​​​Hij heeft nog 2 kandidaten in de running

De grote finale van ‘The Voice Van Vlaanderen’ komt er weer aan, en er blijven nog enkele straffe kandidaten over. Het team van Koen Wauters bestaat nog uit Rosann en Johan, twee grote kanshebbers.

Een wedstrijd als ‘The Voice’ winnen, wil niet meteen zeggen dat hij of zij ook een lange carrière zal uitbouwen. Maar het biedt wel een mooie springplank aan een beginnende artiest.

“Je bent de winnaar, dus je krijgt sowieso aandacht. Maar het is daarna dat bevestigen – nog eens een hit kunnen scoren – dat moeilijker is. Dan is het belangrijk om je te laten omringen door de juiste mensen, het zelf hard willen en vooral geduld hebben. Kijk maar naar een Metejoor, Camille en Pommelien Thijs. Ik hoop dat ze het allemaal kunnen waarmaken, zodat ze er over tien jaar nog steeds zijn”, zegt Koen in Story.

Het programma kende dit jaar al stevig wat verjonging met de komst van Aaron Blommaert en Gloria Monserez. Koen is zowat de oude rot in het vak die nog steeds in het programma zit.

“Het is logisch dat een commerciële zender wil verjongen. Het moeten niet allemaal oude coryfeeën zijn op het scherm. Ik moedig jonge en populaire gezichten alleen maar aan, maar je moet wel een goede mix hebben tussen jong en oud. Dus ik hoop dat ik volgend jaar ook nog coach mag zijn.”

Download onze app voor Android of iOS