.
Special Forces, Koen Wauters
zaterdag 20 mei 2023

Koen Wauters: “Dan word ik zot” 

Hij koos voor de uitdaging 

‘Special Forces: Wie durft Wint’ is een programma waarin BV’s stevig op de proef worden gesteld. Ook Koen Wauters heeft vaak op zijn tanden moeten bijten om vol te houden.

Toch had hij bijna niet meegedaan omdat hij schrik had voor bepaalde aspecten van de Special Forces-opleiding.

“Ik word zot als ze me vastbinden en geblinddoekt onder water droppen. Of me opsluiten in een kist, want ik heb last van claustrofobie. Maar anderzijds was dat net een van de redenen om het wel te proberen”, geeft Koen toe in Story.

Meedoen aan Special Forces is vooral fysiek heel erg zwaar. Koen sukkelt heel erg met zijn rug en moet dan ook extra voorzichtig zijn.

“Ik had mezelf dat voorgenomen, maar eens ter plekke lukt dat toch niet. Ik doe al enkele jaren elke dag oefeningen voor mijn rug, maar dan wel in een gecontroleerde omgeving. Niet op rotsen of in een woestijn. En in plaats van gewichten te heffen zat er nu iemand in mijn nek.”

Koen heeft veel pijn gehad, maar ze hadden geen medelijden bij de Special Forces. “Dan zeiden de instructeurs dat het nog erger kon, waarop ze je vijf kilo extra geven om te dragen of de route verlengen.”