.
Koen Wauters
donderdag 1 februari 2024

Koen Wauters: “Dan moet je er even uit”

Je moet passie voelen

Op zaterdag 27 januari kreeg Koen Wauters tijdens de Kastaars terecht de carrièreprijs voor zo’n 35 jaar carrière. Koen kwam zelf volledig uit de lucht gevallen, maar was dolgelukkig met zijn prijs. Een prijs die hem heel erg motiveert om nog meer en harder dan ooit te knallen.

Koen heeft net zijn contract verlengd bij VTM en denkt erover na om een programma uit te werken waar hij nog eens echt gek kan doen.

“We zijn nu bezig met brainstorms. Als ik vind dat het idee goed genoeg is, stap ik naar de bazen bij VTM om het te bespreken. Zo'n programma mag gerust 's avonds laat zijn en dus voor een minder groot publiek. Dat maakt me echt niet uit. Maar zulke projecten kosten natuurlijk heel wat centen. Ik ben dan ook wel vaker van een kale reis teruggekeerd, maar we blijven eraan werken”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Dit weekend was er ook veel jong talent dat een prijs heeft gewonnen. Zo won Aaron Blommaert onder andere de prijs van ‘Doorbraak van het jaar’.

“Laat je goed omringen en vertrouw op je buikgevoel, zou ik hem meegeven. Maar besef vooral dat alles in deze sector draait om passie. Als je dat niet meer voelt, moet je er even uit. Hoe lang je ook al meedraait, je moet durven tonen dat je twijfelt aan jezelf. Want pas dan durven mensen rondom je dat ook te doen en kom je tot een beter resultaat. Opmerkingen kunnen verdragen, luisteren als iemand kritisch is en willen bijleren. Dat is denk ik de formule.”