.
News Image

Koen Wauters blikt terug op beginperiode: “ik begon echt te geloven dat ik speciaal was”

Koen Wauters herkent zichzelf niet meer in 'dat gastje van Clouseau'.

Koen Wauters blikt bij Radio 1 terug op de beginperiode van Clouseau. Als jonge snaken verwierven ze enorme bekendheid en kwamen ze terecht in de meest ongewone situaties, vertelt Koen in het radioprogramma ‘De Wereld van Sofie’.

“Ik herinner me nog goed toen ik toekwam bij de kazerne voor mijn legerdienst. Een horde fotografen stond mij op te wachten. Echt absurd”, klinkt het bij Koen Wauters. De zanger herinnert zich zelf hoe de fotografen hem tot in de toiletten achternazaten. “Onze voormalige drummer Bob Savenberg heeft het eigenlijk mooi beschreven. Als iedereen doet alsof je van Mars komt, begin je je af te vragen waar je UFO staat”.

Koen Wauters geeft toe dat die plotse bekendheid niet altijd een positief effect had op hem. “Ik begon op de duur echt te geloven dat ik speciaal was, omdat iedereen zo anders tegen mij deed”, beseft Koen nu.

De zanger geeft toe dat hij zich vandaag helemaal niet meer herkent in ‘dat gastje van Clouseau’. “We waren bovendien niet eens spectaculair goed, dat was echt maar roem op Vlaams niveau. Het is toch wel pijnlijk om vast te stellen dat we onszelf toen zo interessant vonden”, klinkt het nuchter bij Koen Wauters bij Radio 1.