.
Special Forces, Koen Wauters, Laura Tesoro
maandag 15 mei 2023

Koen Wauters: “Als ik moet opgeven, dan is dat maar zo” 

Hij is de oudste van de bende 

Het had niet veel gescheeld of Koen Wauters had nooit deelgenomen aan ‘Special Forces: Wie zoekt Wint’. Hij heeft heel lang getwijfeld voor hij toezei op een deelname en de kans was groot dat spijt hem lang was achtervolgen als hij had geweigerd.

“Ik hou ervan om eens door een muur te gaan en grenzen te verleggen. Dat doet een mens goed, uit je comfortzone stappen en wat kletsen in je gezicht krijgen. Letterlijk soms. Als je dingen doet die een beetje extremer zijn, vervallen de dagelijkse dingen waar je over twijfelt, zeurt of waardoor je pijn hebt”, klinkt het in Story.

Koen is 55 jaar, het was een kans die hij nu moest grijpen of anders ging het er waarschijnlijk niet meer van komen. Maar buiten dat was het voor Koen en de andere deelnemers ook een unieke ervaring.

“Mijn motto is al heel lang: als het iets is dat ik later aan mijn kleinkinderen kan vertellen omdat het een goed verhaal oplevert, dan moet ik het doen. En als ik snel moet opgeven omdat het te zwaar is, dan is dat maar zo.”