.
Koen Wauters bij Clouseau
zondag 10 januari 2021

Koen Wauters: “mijn eerste groepje was leuker dan Clouseau”

Koen Wauters: “mijn eerste groepje was leuker dan Clouseau”

Koen Wauters onthult bij Ann Van Elsen op radiozender Joe dat hij vóór de doorbraak van Clouseau ook zong bij de Nets, een groepje dat bestond uit schoolvrienden van Koen.

“Ik vond de Nets leuker dan Clouseau”, bekent Koen in het programma ‘Speeltijd’. “We waren allemaal even oud, terwijl ik bij Clouseau de jongste was.” En bovendien zong iederéén bij Clouseau: Kris, Bob (Savenberg, red), Koens zus...

Koen Wauters herinnert zich nog dat hij van het podium moest als Clouseau een liedje bracht waarin hij niet zong. “Bij de Nets was ik wél de leadzanger en mocht ik wel altijd de show stelen.”

Uiteindelijk zou Clouseau zijn grote doorbraak beleven in 1987 op het podium van Marktrock in Leuven. “Ik speelde toen in nog een ander groepje, maar omdat mijn zus niet kon, vroegen Kris en Bob mij om nog eens te komen zingen. Ik vond het heel fijn om te horen dat ze mij nodig hadden”, lacht Koen Wauters bij Ann Van Elsen.

“Zeggen dat Clouseau toen groen licht kreeg van de organisatie om op Marktrock op te treden op basis van een cassetje met een opname van een concert waar ik niet eens bij was...” slikt Koen Wauters als hij terugdenkt aan hoe het allemaal begon voor Clouseau.