.
Koen Fillet
woensdag 12 oktober 2022

Koen Fillet dient ontslag in

​​​​​​​Koen Fillet verlaat VRT

Eén gedwongen ontslag minder bij de VRT, want Koen Fillet heeft zelf zijn ontslag ingediend bij zijn rechtstreekse chef, dat laat de Radio 1-presentator via zijn sociale media weten.

“Dinsdag heb ik aan mijn hiërarchische overste een brief overhandigd die begint met de woorden "betreft: ontslag". Ik heb besloten de VRT te verlaten”, schrijft Fillet.
“Het waren 35+ boeiende jaren. Ik heb mogen werken met prachtige mensen met wie ik mooie radio heb kunnen maken. Levende Lijven, Jongens en Wetenschap, Feyten en Fillet en #InterneKeuken zijn programma's waar ik trots, soms zelfs zeer trots op ben. Maar het is tijd voor iets nóg avontuurlijkers”, reageert Koen Fillet.

Meer dan 35 jaar werkte Fillet voor de openbare omroep, het was een mooie tijd. Dat Fillet de openbare omroep verlaat, is een persoonlijke beslissing. “

Ik wil benadrukken dat ik de omroep in goede verstandhouding verlaat en dat ik Radio 1 dankbaar ben. Het einde van #InterneKeuken speelt in mijn beslissing een rol, maar doorslaggevend was dat niet. Wel het verlangen andere dingen te gaan doen”, geeft Koen Fillet toe.

Horen we hem binnenkort dan bij een andere zender? Wellicht niet. “Die andere dingen zijn de kunst en podcasts. Het schildersatelier is dé plek waar ik me buiten de tijd bevind. Ik ga daar veel vaker zijn. En ik ga podcasts maken”, gaat Fillet verder die de dag van zijn ontslag omschrijft als één van de spannendste dagen van zijn jonge leven.

Bio van Koen Fillet

Meer Over:

Koen Fillet