.
News Image

Koen De Graeve naar Canada

Wat gaat de acteur daar doen?
Zoals eerder gemeld, gaat de eerste langspeelfilm van regisseur Lukas Bossuyt, Terug Naar Morgen, in wereldpremière op het Filmfestival van Montréal. De film is er geselecteerd voor de Competitie van Eerste Films. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen De Graeve, Matteo Simoni en Robrecht Vanden Thoren.
Koen De Graeve is vrijdagochtend naar Montréal vertrokken om er de film voor te stellen. Koen zal er de twee screenings bijwonen en komt zondagavond weer terug naar ons land.

Met Terug Naar Morgen brengt Lukas Bossuyt een romantisch drama met een vleugje science-fiction.
De befaamde wetenschapper Viktor is al zijn hele leven gelukkig met Lena, ondanks een tragisch ongeval tijdens hun jeugd. Op een dag doet hij samen met zijn enthousiaste assistent Titus een baanbrekende ontdekking: ze kunnen e-mails naar het verleden sturen. Viktors’ drang om zijn en Lena's verleden te veranderen, wordt te groot en hij drukt op ‘send’. Maar het verleden, hoe klein de ingreep ook, verander je niet zonder risico’s.

Terug Naar Morgen is de eerste speelfilm op het palmares van Lukas Bossuyt, die tot nu toe vooral commercials draaide, actief was als scenarist voor een aantal Vlaamse televisiereeksen (Aspe, De Rodenburgs) en enkele eigen kortfilms realiseerde. De film, met in de hoofdrollen Koen De Graeve, Matteo Simoni en Robrecht Vanden Thoren, is een productie van Frank Van Passel en Ivy Vanhaecke voor Caviar, in co-productie met Pupkin Film en één, in samenwerking met KU Leuven, stad Leuven en Leuven.Inc, Kinepolis Film Distribution en Telenet en met de steun van het VAF/Filmfonds, Screen Flanders, Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in Actie, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.