.
Koen Crucke
woensdag 7 juni 2023

Koen Crucke: “We zijn er gewoon uit gebonjourd”

Hij is niet blij

Toen Studio 100 de nieuwe kerstshow van Samson en Marie aankondigde, viel ook meteen op dat meneer de Burgemeester (Walter De Donder) wel nog op de affiche stond, maar Alberto (Koen Crucke) en Van Leemhuyzen (Walter Baele) niet meer.

Dat zorgde voor grote ontgoocheling bij de fans, ondanks de nieuwe personages gespeeld door Martine De Jager en Michiel De Meyer aan de affiche waren toegevoegd.

Koen kreeg het nieuws enkele maanden geleden al te horen, al werd hem toen ook verteld dat meneer de Burgemeester ook niet meer van de partij zou zijn. De realiteit is anders.

“Er werd ons gezegd dat ze nieuwe personages wilden lanceren, wat een beetje normaal is. Maar nu moet ik plots vernemen dat Walter De Donder toch nog mag meedoen. Walter Baele en ik zijn er dus doodeenvoudig uit gebonjourd, we zijn met een kluitje in het riet gestuurd.”

Daar is Koen niet te spreken over en hij vindt het vooral vreemd dat er zo weinig gecommuniceerd is. “Na 33 jaar vind ik de manier waarop we moeten stoppen spijtig. Ik heb de rol van Alberto altijd met veel plezier gespeeld. Ik had zelf nog heel veel zin om lang door te gaan.”