.
Koen Crucke
vrijdag 21 april 2023

Koen Crucke: “We kregen advies van een vriendelijke agent” 

Hij was nog te jong om samen te wonen 

Al vanaf het eerste moment dat Jan Koen Crucke ontmoette wist hij dat Koen de man van zijn leven was. Koen heeft iets meer tijd nodig gehad om te ontdooien, maar Jan was een volhouder.

“Ik herinner me het moment dat ik een reisvoorstelling had in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas nog goed. Ik bende Koen op, nog met zo’n ouderwetse telefoon met draaischijf, en nadat hij oppakte, zei ik: ‘Koentje, ik ben het, we gaan samenwonen.”

Koen was niet meteen overtuigd, maar Jan bleef de zanger overladen met bloemen, gedichten en liefdesbrieven.

“Na een voorstelling heb ik Koen bij de hand genomen en zijn we op het politiekantoor gaan vragen wat ons kon overkomen. Ik was net geen 21, en Koen nog maar 17. En het was nog de tijd dat je pas op je 21ste officieel volwassen was”, gaat Jan verder in Primo.

Jan en Koen gingen aan de commissaris vragen wat ze moesten doen om te kunnen samenwonen. Zij krijgen tips van de agent in kwestie. “Die heeft ons het advies gegeven om een appartement te zoeken op de bovenste verdieping. Inclusief twee slaapkamers met een opgemaakt bed. En wanneer er ’s nachts aangebeld werd , moesten we een beslapen en warm hoofdkussen meenemen naar het andere bed.”

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke