.
Koen Crucke
dinsdag 12 juli 2022

Koen Crucke: “Mijn optreden zat in de verkeersinformatie op de radio”

Er kwam een massa volk op af

Koen Crucke en zijn man Jan zijn al meer dan 50 jaar een koppel. Crucke herinnert zich zijn eerste ontmoeting met Jan nog alsof het gisteren was. Het was op het Sint-Baafsplein in Gent. Een plek waar hij nog andere mooie herinneringen aan heeft.

“Ik heb hier voor duizenden mensen opgetreden tijdens verschillende Gentse Feesten. Één keer was het zelfs zo druk was dat de mensen via de nationale verkeersinformatie via de radio verwittigd werden. ‘U geraakt de stad niet meer in, want Koen Crucke heeft een concert op het Sint-Baafsplein’”, lacht Koen wanneer hij het verhaal vertelt in Dag Allemaal.

Wanneer Koen in Gent rondloopt komen er veel herinneringen naar boven. “Ik denk ook meteen aan het Belfort, waar de eerste grote openluchtshow van Samson en Gert te zien was. Gert zijn vader was toen nog mee om de cassettes te bedienen en hij hielp toen ook mee om het kleine decor op te bouwen. Ik was toen pas begonnen als Alberto en het zag hier zwart van de kinderen.”

En ook dit jaar zullen er herinneringen worden gemaakt aan het Belfort. Want op 27 augustus geeft Koen er een groot beiaardconcert.

“Dan sta ik helemaal bovenaan als beiaardier. Maar mensen kunnen mij zien op grote tv-schermen. Horen doen ze mij zo wel. Als het weer een beetje meezit, worden het een mini-Gentse Feesten en zitten de terrassen helemaal vol.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke