.
Jaydee Hill, Koen Crucke
vrijdag 28 april 2023

Koen Crucke: “Ik wilde heel graag een decadent huwelijk” 

Maar dat kreeg hij niet 

De dag van vandaag vind je niet snel nog koppels die 54 jaar samen zijn. Koen Crucke en zijn man Jan zijn dat wel. Zij zijn ook nog altijd erg gelukkig met elkaar, ook al hebben ze wel eens een woordenwisseling.

“Chapeau dat Jan vaak als eerste water bij de wijn doet, want eerlijk gezegd is hij wel met een diva getrouwd. Nu, een belangrijke afspraak is dat we altijd alles uitpraten voor we onder de wol kruipen. Je weet nooit dat ’s nachts het noodlot toeslaat”, zegt Koen in Primo.

Koen kan zich geen leven zonder Jan voorstellen. Als hij zou wegvallen zou Koen niet meer voor een andere relatie gaan en een andere man in huis nemen.

20 jaar geleden waren Koen en Jan één van de eerste koppels van hetzelfde geslacht die met elkaar huwden. Koen werd ten huwelijk gevraagd op oudejaarsavond.

“Hij is niet op één knie gaan zitten, maar heeft wel de toestemming gevraagd aan mijn moeder. Net als Elton John wilde ik een decadent huwelijk, maar dat zag Jan niet zitten. Het werd een sobere ceremonie in intieme kring, zelfs mijn zus was niet op de hoogte. Maar vier jaar geleden hebben we onze huwelijksgeloften nog eens vernieuwd, en dan met bruidssluier.”

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke