.
La Cage Aux Folles met Johny Voners, Stany Crets en Koen Crucke
donderdag 3 maart 2022

Koen Crucke: “Ik trouwde omwille van zijn pensioen”

Maar dat was niet de belangrijkste reden

Koen Crucke en zijn man Jan zijn elkaars steun en toeverlaat. Al meer dan 50 jaar vormen de twee een koppel en dat is niet altijd zo evident gegaan. Je uiten als homokoppel was toen nog behoorlijk taboe. Maar toch besloot Jan om Koen ten huwelijk te vragen.

“Hij vroeg me ten huwelijk op oudejaarsavond. En ik antwoordde: ‘Bah, ja, al was het maar voor uw pensioen’”, lacht Koen in Dag Allemaal. “We woonden toen al een eeuwigheid samen en waren bij de eerste homokoppels die de stap zetten. Jan wou er geen groot spel van maken en ik respecteerde dat. Maar in feite wou ik trouwen zoals Elton John. Met’n voile, een witte koets, twintig fotografen en vier cameraploegen.”

In 2019 kenden Koen en Jan elkaar 50 jaar en dat vroeg om een specialleke. “Ik speelde toen ZaZa in de musical ‘La Cage Aux Folles’ en Jan zat in de zaal. Zonder dat hij iets wist, had ik Bart De Wever gevraagd om ons op scène te hertrouwen. Mijn tegenspeler Koen Van Impe kondigde ons huwelijk aan en riep Jan erbij. Ik had hem goed liggen, maar hij speelde het spel en hij genoot er ook van.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke