.
Koen Crucke
donderdag 18 mei 2023

Koen Crucke: “Ik kom uit een diep dal”

Hij heeft het erg lastig gehad

Koen Crucke moet zowat één van de meest optimistische BV’s van ons land zijn. Hij is altijd goedgezind en opgewerkt en bekijkt het leven vaak door een roze bril. Al had hij de voorbije maanden weinig reden om opgewerkt te zijn.

“Ik kom uit een diep dal. Al maanden heb ik last van een infectie op mijn bovenste luchtwegen. Antibiotica hielp niet en het is pas de jongste dagen eindelijk beginnen te beteren nu ik cortisone neem en oefeningen van een logopediste heb gekregen”, getuigt hij in Dag Allemaal.

Met de infectie op zijn luchtwegen speelde Koen toch nog de Samson & Marie kerstshows en vertrok hij nog op vakantie naar Egypte. Maar de infectie leek maar niet te beteren.

“Voor een zanger en acteur is de stem zijn instrument. Dat ik uiteindelijk maar één concert heb moeten annuleren, is een klein mirakel. Ik ben toen echt bang geweest en ik vreesde zelfs voor keelkanker.”

Nachtenlang lag Koen wakker en was hij aan het piekeren. Hij was ongenietbaar en reageerde al zijn frustraties af op zijn man Jan. “Soms zei Jan dat hij het niet meer zag zitten met mij en niet meer wist hoe hij mij nog kon helpen. Chapeau dat hij het al 54 jaar met mij volhoudt!”

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke