.
Koen Crucke
donderdag 7 juli 2022

Koen Crucke: “Ik kan overal wonen”

Maar zijn hart ligt in Gent

Koen Crucke mag dan al heel wat jaren in De Haan wonen, toch is hij nog steeds een rasechte Gentenaar. Hij zal voor eeuwig met de stad verbonden blijven en een wandeling in zijn geboortestad brengt de mooiste herinneringen naar boven.

Deze maand is het weer tijd voor de Gentse Feesten. Door Corona hebben we enkele jaren moeten overslaan, maar dat zal dit jaar dubbel zo hard gevierd worden. En ook Koen Crucke is van de partij. Hij staat in de Minardschouwburg met de ‘KOENfeerance’.

“Het is een gevarieerd programma over mijn leven, doorspekt met anekdotes en liedjes. Musical, operette, chanson…zelfs Samson-liedjes komen aan bod. En Gent is de rode draad. Het is de stad waar ik alles geleerd heb, waar ik mijn eerste lief heb gehad, waar ik vreugde en verdriet heb gekend”, maakt Koen de mensen warm in Dag Allemaal.

Koen heeft al heel wat van de wereld gezien en heeft al op veel verschillende plekken gewoond. Zo woonde hij enkele maanden in New York toen hij daar meespeelde in een opera en ook Amsterdam is voor hem geen onbekend terrein.

“Toen mijn echtgenoot Jan zijn opleiding stagetechnieken volgde, trokken we naar Londen. En nu wonen we al tien jaar in De Haan. Om maar te zeggen dat ik mij overal thuis voel. Maar Gent zal toch altijd een speciaal plekje in mijn hart behouden. Want het is pas als ik de drie torens zie, dat ik echt thuis ben.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke