.
Koen Crucke
maandag 5 december 2022

Koen Crucke: “Ik heb veel mensen daaraan ten onder zien gaan”

Hij denkt er liever niet te veel over na

Onlangs wilden Niels De Stadsbader en Dieter Coppens samen met 6 collega’s de mannen in Vlaanderen alert maken op het krijgen van onder andere prostaatkanker en hoe belangrijk het is om je regelmatig te laten controleren.

Dat doet Koen Crucke nu ook met zijn rol in de film ‘Passé’. Daarin speelt hij een terminaal zieke man die prostaatkanker heeft en niet lang meer te leven heeft.

“Prostaatkanker is gelukkig goed te genezen, als je er vroeg genoeg bij bent. Wanneer je het ontdekt in een laat stadium, wordt het moeilijker. Ik heb mensen gekend die aan die ziekte ten onder zijn gegaan. Of aan andere ziektes. Ik ben iemand die de mensen observeert en dat gebruik ik dan voor zo’n rol”, legt Koen uit in Primo.

Koen hoopt nooit het nieuws te hoeven krijgen dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij weet ook niet meteen hoe hij op zo’n heftig nieuws zou reageren.

“Ik denk niet dat ik in een hoekje zou kruipen. Dat ligt niet in mijn aard. Ik ben geen opgever. Mijn personage wel. Voor hem heeft het leven plots geen enkele zin meer. Ik zou nog profiteren van de tijd die me nog rest.”

Download onze app voor Android of iOS