.
Jaydee Hill, Koen Crucke
zondag 27 november 2022

Koen Crucke: “Ik ben fier op het resultaat”

Hij speelt mee in ‘Passé’

De filmliefhebber of de fans van Koen Crucke mogen blij zijn want er is een nieuwe film uit: ‘Passé’. Daarin speelt Koen Crucke de rol van terminaal zieke man. En we moeten het toegeven, Koen is onherkenbaar geworden in de film.

“Meneer François is een man die een belangrijke rol speelt in het katholieke verenigingsleven van Sint-Amandsberg. Hij is stervende, hij heeft prostaatkanker en hij is zijn begrafenis aan het regelen. Hij heeft niet lang meer te leven”, vertelt Koen het verhaal in Primo.

Een echt plezant onderwerp kan je het dus niet noemen, en het is ook meteen een hele uitdaging voor een acteur om zo’n rol neer te zetten.

“Het is een gevoelig thema. Het is niet evident, maar ik heb de rushes gezien en het is echt goed gelukt. Ik ben zeer fier op het resultaat.”

Zo’n onderwerp, dat zet Koen wel al eens aan het denken over de dood. “Ik ben 70, dus ik ben daar uiteraard mee bezig. Ik ben net aan mijn ene oog geopereerd en in januari wordt het andere aangepakt. Ik heb ook wat last van mijn rug, dus ja, er scheelt altijd wel iets. Gelukkig zijn dat kwalen die nog op te lossen zijn.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke