.
Koen Crucke
vrijdag 5 mei 2023

Koen Crucke: “Geen van ons komt in een woonzorgcentrum” 

Dat hebben ze zo afgesproken 

Koen Crucke en zijn man Jan zijn al 54 jaar samen. Ze waren één van de eerste koppels van hetzelfde geslacht die met elkaar in het huwelijksbootje stapten. In de jaren zestig was een relatie tussen twee mannen en twee vrouwen ook not done, maar ze hebben nooit gewenst dat ze hetero zouden zijn.

“Toen ik een relatie met Koen begon, stond ik op het punt om te trouwen. Met een vrouw. Gelukkig begreep zij dat de liefde zich niet laat leiden en dat mijn gevoelens voor Koen sterker waren dan mezelf”, begint Jan in Primo.

Koen kan het zich ook niet inbeelden dat hij ooit hetero was geweest. Hij beseft dat het zijn leven misschien makkelijker had gemaakt, maar hij is tevreden zoals het nu is.

“Jan en ik lopen vaak arm in arm over straat, en dat levert geen problemen op. ‘Die twee oudjes steunen elkaar’, denken de mensen.”

Jan en Koen zijn niet meer van de jongsten en zijn al ouder dan 70, maar aan een verzorgingstehuis denken ze niet en dat zullen ze ook nooit doen. “Geen van ons beiden komt ooit in een woonzorgcentrum terecht. Dat hebben Koen en ik zo afgesproken met onze zoon en schoonzoon. Als sociaal dier zou Koen nog kunnen aarden in een woonzorgcentrum, maar ik gooi denk ik al die mensen van het balkon.”

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke