.
David Vandyck
dinsdag 8 november 2016

Koen Crucke en David Vandyck in kerstsfeer

Koen Crucke sluit verjaardagsjaar af in duet met David Vandyck.


Dit jaar viert Koen Crucke 50 jaar op de planken. Een feestjaar waarbij Koen naast een 3-dubbel album, een succesvolle zomersingle en een verjaardagsconcert in de Bijloke van Gent kiest voor een niet-alledaags duet met David Vandyck. Onder het motto ‘classic meets pop’ kiezen Koen en David voor een compleet ander genre: de Amerikaanse swing naar het voorbeeld van Sinatra of Bublé. De song ‘Jingle Bell Rock’ uit 1956 werd muzikaal vanonder het stof gehaald en kreeg een hedendaags big band-arrangement.



Koen: “David heeft alles in huis om een groot artiest te worden in Vlaanderen: hij heeft het talent en de looks en is een geweldig performer met een mooie stem die door velen nog ontdekt zal worden. David maakte voor het eerst een grote indruk op me toen ik hem in het Frans hoorde zingen op MENT TV. Hij bracht toen „La vérité‟, een Franse vertaling van de klassieker „Het kan niet zijn‟. Misschien ligt zelfs Frankrijk op de loer. Mijn besluit stond toen al vast: met dit talent van de nieuwe generatie wil ik mijn verjaardagsjaar feestelijk afsluiten!”



David: “Toen Koen me in het najaar van 2015 vroeg om samen te werken aan dit project was ik heel vereerd. Niet alleen is hij voor mij een grote tv-persoonlijkheid maar bovenal een fantastische zanger met een rijk muzikaal parcours. Meneer Spaghetti en zijn verschillende musicalrollen deden ons even vergeten dat hij decennia lang dé coryfee van de Opera van Gent was. Ook scoorde hij de ene hit na de andere en was hij het gezicht van tv-klassiekers zoals „Zeg Eens Euh‟, „Samson en Gert‟ en „Tijd voor Koen‟. Koen Crucke is een echt icoon dat bij verschillende generaties heel veel herinneringen oproept. Samenwerken met Koen is voor mij het mooiste geschenk onder de kerstboom dit jaar.”



2

Tijdens het verjaardagsconcert van Koen Crucke op 23 oktober j.l. brachten Koen en David niet alleen het duet ‘Perhaps Love’, ze stelden er ook de ‘Jingle Bell Rock’-videoclip voor aan pers en publiek. Een bijzonder verhaal, want voor het eerst in de geschiedenis van de Opera van Gent leende de balzaal zich als decor voor een videoclip.



Dit najaar is David Vandyck 6 keer live te zien tijdens de kersttour ‘Winteravonden’ doorheen Vlaanderen:

02/12 Sint-Benedictuskerk – Mortsel

03/12 De Zille – Ham

16/12 Sint-Niklaaskerk – Liedekerke

17/12 Kusttheater ’t Colisée – Blankenberge

26/12 Basiliek van OLV – Dadizele

30/12 OC Polderbos – De Pinte



Tickets en info: info@dream-entertainment.be - 0476 85 15 15