.
News Image

Koen Crucke: Als ik dat niet meer kan, dan maak ik er zelf een einde aan

Koen Crucke moét en zal op het pdoium staan.

 


Koen Crucke was zaterdag te gast in 'De Boshut', het zomerprogramma van Annemie Peeters op Radio 1. Annemie trekt met haar praatgast naar Maaseik waar in het Warredal een gezellig boshut staat die alleen voor haar en haar praatgast is. Twee uur lang praat Annemie met haar gast, zonder verdere invloeden van buitenaf. Een programma dat over de puurheid van de mens gaat, zeker met een gast als Koen Crucke.



In het programma vertelde Koen Crucke over de moeilijkheden die hij de afgelopen maanden ondervonden heeft. Tijdens de lockdown wandelde hij vaak met Jan, het viel hem vooral in het begin op hoe weinig mensen er wel op straat waren. Het was net een postkaart waarin wij ons bevonden, vertelde Koen Crucke.



Tijdens de lockdown heeft Koen Crucke best wel moeilijke momenten beleefd. Liefst van al wou hij dat de lockdown snel voorbij was, ondertussen weet hij wel beter. Vooral het gemis van het optreden woog zwaar op hem door. Tijdens de lockdown was ik soms echt depressief, ik miste het optreden en het publiek. Koen besloot op een bepaald ogenblik om elke avond om 18 uur live op Instagram een liedje te zingen, maar dat was toch niet zo leuk als een écht optreden. Koen zag de gezichten van zijn publiek niet, er was geen applaus. Die bevestiging van het publiek was een groot gemis.



Ook het gebrek aan perspectief om weer in een zaal te mogen gaan optreden, werkte op het gemoed van de artiest. Waarom zou ik nog moeten repeteren? Waarom zou ik nog liedjes moeten inoefenen? We wisten toch niet wanneer we ze zouden kunnen brengen, reageert Koen Crucke. Een leven zonder zingen en optreden, dat is geen leven voor de artiest. Alleen maar opstaan, ontbijten, douchen, wandelen, tv kijken, ... dat is écht niets voor Koen en zijn man Jan. En vooral: niet meer voor een publiek kunnen staan. Dan mogen ze mij komen halen, reageerde Koen Crucke. Muziek en zingen zijn mijn leven. Als ik dat niet meer kan, dan maak ik er zelf een einde aan, een toch wel vrij harde uitspraak.


Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke