.
Koen Buyse
zaterdag 25 maart 2023

Koen Buyse praat over plotse dood van zijn zus: "Het heeft alles veranderd"

Het zal nooit meer worden zoals het was...

Koen Buyse gaat de 20ste verjaardag van Zornik vieren met enkele concerten en er komt ook nieuwe muziek van de groep aan. Eind april zou de eerste single in jaren moeten verschijnen, dat vertelt Buyse dit weekend in Het Belang van Limburg. Buyse heeft er zin in en hoopt met Zornik ook een nieuw album te maken.

Wie dat album niet zal horen is zijn zus, zij overleed drie jaar geleden na een dom ongeval. "Die gebeurtenis heeft alles veranderd, maar dan ook echt álles. Op kerstavond 2019 kwam Ann ongelukkig ten val, op nieuwjaarsdag overleed ze. Dat hadden we niet zien aankomen", vertelt Koen Buyse in Het Belang van Limburg.

In één vingerknip was het gedaan. "De wereld stond stil, maar tegelijk kreeg ik het vreemde besef dat alles ook gewoon doorgaat. Drie jaar later zou je denken dat ik het verwerkt heb, dat het beter gaat. Maar het gaat niet beter, het is gewoon anders", geeft Koen Buyse toe.

Heel veel mensen zullen hem wel begrijpen. Een overlijden kan je wel verwerken, maar het heeft tijd nodig. Mensen moeten met het gemis leren leven en er het beste van proberen te maken. "Het is wat het is. Dat is een zinnetje dat mijn ouders en ik steeds vaker gebruiken. Omdat we door deze gebeurtenis geleerd hebben dat we machteloos zijn, dat we niks te zeggen hebben in het leven", vertelt Buyse in Het Belang van Limburg.

Op 21 april staat Zornik in het Trixxo Theater in Hasselt. Tickets kan je bestellen via trixxo-theater.be .