.
Kobe Ilsen
vrijdag 17 november 2023

Kobe Ilsen: “We proberen wel kritisch te zijn”

Maar het is niet het hoofddoel

Tijdens dit najaar zullen we Kobe Ilsen niet lang moeten missen op het scherm. Momenteel is hij nog te zien in ‘#WeetIkVeel’ en later is hij te zien in ‘Mijn Eerste Reis’.

“Het is misschien wat van het goeie teveel, ja. Maar dat komt soms gewoon zo uit. Dat hangt af van de mensen die instaan voor de programmatie. Het zijn ook twee heel verschillende programma's. Het ene zit vol van weetjes, het andere zit vol emotie”, lacht hij in Primo.

In ‘#WeetIkVeel’ gaat het vooral om de weetjes. Er is weinig kritiek aan vastgekoppeld maar daar heeft Kobe als journalist weinig moeite mee.

“In de aflevering over PFAS zijn we wél kritisch. Ik ben een kind van Zwijndrecht, ik ben daar geboren en getogen. Letterlijk naast die fabriek van 3M. Dan komt het allemaal wel dichtbij... We hebben daar als voorlopig enige tv-ploeg in de gebouwen mogen filmen. Omdat ze wisten dat ik niet met getrokken messen kwam. Maar dan stel ik me wel de vraag: hoe kunnen we van die schadelijke stoffen af geraken? Wat zijn de effecten ervan? Die kritische ondertoon konden we dus zeker kwijt in dit verhaal.”

Bio van Kobe Ilsen

Meer Over:

Kobe Ilsen