.
News Image

Kobe Ilsen vliegt in de drank

Zijn Belgen kampioen in alcohol nuttigen?


Vanavond kan je op Eén kijken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Op Eén’. Bijna heel 2019 lag de focus van Kobe Ilsen op de opnames van zijn tv-programma. Kobe Ilsen start de nieuwe reeks meteen met een feestje, hij vliegt in de alcohol.

Drinken we te veel? Alcohol zit ingebakken in onze cultuur. Bij elke gelegenheid, groot of klein, wordt alcohol bovengehaald. Sterker zelfs, we moeten ons verantwoorden wanneer we niet drinken. Zijn er landen waar nog meer alcohol wordt gedronken? Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) wél! De WHO bracht de alcoholconsumptie wereldwijd in kaart. Op één staat Moldavië met de grootste drinkers ter wereld. Onderaan de lijst bengelt Libanon. Wat drinken zij als ze iets te vieren hebben? En wat kunnen we van hen leren?

Kobe: “Er is één constante in deze aflevering: de mens is op zoek naar een roes, een vlucht van het alledaagse. Heel vaak is alcohol de sociaal aanvaarde drug die ons even wegtrekt uit de realiteit. Fijn als het is om te vieren of feesten, heel pijnlijk als het een hele maatschappij ontwricht, zoals in Moldavië. Een loepzuivere kijk in de spiegel en een gruwelijke wake-up call.”

Op Eén, vanavond om 20.40 uur op Eén.

Bio van Kobe Ilsen

Meer Over:

Kobe Ilsen Op één